2005-06-13 13 views
第一次去樓上Cafe,二點鐘左右去到,冇其他客,有d不知所措,唔敢周圍走,又唔識搵野玩,兩個人坐低你眼望我眼,叫左兩個set lunch $39:鴨胸+黑椒汁配飯:鴨胸同汁都好食,但d飯就幾乾下日式鷄肉炒意粉:都ok,相比之下前者好d薄荷榛子咖啡:太甜,冇乜榛子味,好淡,似糖水杏仁咖啡:都係好甜特別飲品應該要加錢,Cake只有NewYork Cheese Cake同BlueBerry Cheese Cake,so冇叫到~原本係有湯,不過叫完野5分鐘後話我地知d湯賣晒,個餐減番$5比我地,比$唔覺有減到,之後等左15-20分鐘左右先有得食,可能因為好餓所以覺得有d慢,因為我見到當時冇客,隔離張檯冇人執,佢地又好優閒咁,淨係聽到微波爐d叮叮聲,佢地又食野喎...其實見到佢地有琴有海景,評語又唔錯,打算同朋友去慶祝生日,所以上去視察環境,不過個琴勁細聲而且幾難control(可能係我技術唔好),海景係一堆舊樓、大廈之間望到的海景(聽說可看日落),因為中午去,個環境真係冇乜feel,d sofa同咕臣都有d舊,加上有頭髮,我本身有d潔辟所以唔自在。D staff個個都幾好笑容幾nice,全男班

鴨胸+黑椒汁配飯:鴨胸同汁都好食,但d飯就幾乾下
日式鷄肉炒意粉:都ok,相比之下前者好d
薄荷榛子咖啡:太甜,冇乜榛子味,好淡,似糖水
杏仁咖啡:都係好甜

D staff個個都幾好笑容幾nice,全男班,唯獨是有個着短波褲加圍裙有d搞笑,最搞笑係同個波褲仔傾左兩句,佢就好興奮咁話自己乜都識,又話自己好多兼職,一份都過萬,仲要我地留電話,sell d美容減肥產品比我地喎~返工都顧埋第二份兼職,難怪兼職都過萬啦!佩服!

有書、UNO、撲克牌、塔羅牌、飛行棋、康樂棋、萬花筒、波子棋…

總括來講可以再去,只係之前期望太高,不過個生日會就唔會揀呢度,同埋怕短褲仔會來sell野!