放工時段相約同事一起打邊爐,近近地揀左公司附近食,我地去到唔算多人一早BOOK定枱就唔駛等。此店環境乾淨企理,打完邊爐都無唔覺衣衫有味。店內坐位都算闊落,留意到近窗邊位置有長椅,枱與枱合併起來可供廿人坐,大班人聚會一齊坐埋打邊爐相信都幾開心。花雕藥膳雞煲(半隻) $158今次揀左個花雕藥膳雞煲,同事食唔到太辣,追求健康養生藥膳煲啱晒。湯料有杞子、紅棗粒、龍眼肉、黨篸,藥材唔算太濃湯味甘甜十分順喉,飲完感覺暖笠笠!主角雞件賣相吸引排得整整齊齊,叫左半隻份量十足,兩人食再叫多少少野食都幾飽。雞肉無雪味,花雕酒味唔算濃,點辣椒豉油比較美味。手工即炸魚皮 $48魚皮薄身好大塊好平直,炸到好鬆脆,就咁食好似食薯片,魚皮潵上椒鹽,食起上來好惹味,浸落湯十秒食,食到有層軟皮包住,多一層口感幾得特別,點菜紙上的推介果然係堅正。即炸爆芝紫菜響鈴(3件) $42響鈴好大條食落無咁油,浸湯好快淋,所以點一點即上水,食落有多層口感,鬆軟嘅紫菜仲有溶晒嘅芝士,的確美味有驚喜。西班牙頂級黑豚豬梅肉 $105口感肉質柔軟細緻,脂肪滲透肉內呈現雪花紋好靚,肉味香濃入口即融。侍應見唔夠位擺,即時為我們添置側枱放置碟豬梅

花雕藥膳雞煲(半隻) $158

花雕藥膳雞煲(半隻)

手工即炸魚皮 $48
手工即炸魚皮

即炸爆芝紫菜響鈴(3件) $42
即炸爆芝紫菜響鈴(3件)

西班牙頂級黑豚豬梅肉 $105
侍應見唔夠位擺,即時為我們添置側枱放置碟豬梅肉非常細心。
西班牙頂級黑豚豬梅肉

雜菜籃 $68
雜菜籃有三種菜,包括白菜、菜心和生菜,菜葉翠綠挺身好新鮮,份量都幾多下,一不小心食多左好易填飽過肚,所以最後先食比較好。
雜菜籃

十優狀元 $98
食到五種丸都好滿足,分別有黑松露墨魚丸、蝦丸、墨魚丸、黑墨丸和鯪魚丸,黑松露墨魚丸好有菇味,蝦丸爽口彈牙蝦味濃,墨魚丸肉味香可細味,黑墨丸比墨魚丸更加濃味,所以先食墨魚丸比較好,鯪魚丸比較腥點豉油好D。
十優狀元

玫瑰柚子 $38
色澤好靚女仔呃LIKE實鍾意,柚子味濃仲有好清香的玫瑰味。
玫瑰柚子+ 藍碟雪梨

藍碟雪梨 $38
色澤同樣都好靚,飲落味道清甜,雪梨清熱解暑打邊爐飲一流。
但由於有碟豆花關係四類人仕切忌飲用:孕婦、正值經期的女性、準備接受手術的病人、正服用抗凝血藥的患者。
2019-09-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
花雕藥膳雞煲(半隻)
手工即炸魚皮
即炸爆芝紫菜響鈴(3件)
西班牙頂級黑豚豬梅肉
雜菜籃