2017-11-02 295 views
油麻地戲院好多冷門戲睇,是次睇完hehe電影已9pm,少少肚餓但又經不起正常的一餐晚飯(的罪疚感),路邊小吃當然是首選!見到呢間紅光照住既牛雜檔,彷似街市用紅燈紅燈罩照住新鮮生肉,為了看上去更紅更血淋淋xD,但呢檔熟肉也用了如此擺設,除了玩懷舊風味外,應該就是那種裝作曬脫但又想別樹一幟的港式路邊檔style排隊人數不少,但涼涼的夜晚很願意在戶外排,而且穿著白色超低胸背心既大叔「chop chop chop」好快既較剪手令到人龍前進得好快!獨沽一味既efficiency!三個女仔share碗小的,淺嘗牛雜的濃味~其實我自己是偏好什麼也不加,直接食最原本的味道;但似乎加了點辣汁及芥末令牛味更鮮,一下子嗆鼻的芥末也有令味蕾狂飆口水的效果!我不吃牛肺/牛腸,牛肚/牛腩都很淋,差不多都被我清掉!3個人share 一小碗實在太吊人胃口,下次我要打十個!(大碗好了)路過廟街見到各檔煲仔飯,秋意濃的時節最好就係煲一煲!繼續發掘下廟街先!

小牛雜

小牛雜