📍香港堅尼地城地鐵A出口直行到電車路📍新記特式車仔麵📍西環堅尼地城士美非路2-6A號順興大廈地舖📍星期一至日公眾假期 10:30AM~10:30PM 放假到堅尼地城行吓打卡, 一出堅尼地城地鐵A出口直行到電車路打卡影靚相後見到有一間車仔麵店好多明星幫襯,就是新記特式車仔麵,平時見到坐到爆哂勁多人, 今次剛好有人食完有位,一行四人當然要立即入去食食食。車仔麵最重要就係個湯底,最建議佢個牛腩汁,好香好濃郁,如果能吃辣汁的必定要加辣汁,可選大中小辣。餸有60幾款餸揀,我見個個都揀六餸麵,大大碗打卡勁正,又勁靚,見到都流哂口水🤤🤤。老闆娘超級好人,介紹我們超人氣車仔餸,又幫我們影相,很有人情味又有愛,看得出是用心經營食店,一定會返嚟再幫襯。我們每個人都叫六餸麵,再加汽水,餸我們有咖哩魚蛋,辣豬紅,辣豬皮,滷水雞翼尖,蘿蔔,滷水蛋,牛栢葉,蠔油冬菇,菜肉雲吞,豬大腸,雞中翼,蟹子丸,龍蝦丸,菜,公仔麵等。咖喱魚蛋粒粒彈牙,豬皮辣豬紅非常入味,只有這間做到這味道,人生一定點都要試吓,很好食,蘿蔔清甜,滷水雞翼尖都非常入味,一食難忘。
📍香港堅尼地城地鐵A出口直行到電車路
📍新記特式車仔麵
📍西環堅尼地城士美非路2-6A號順興大廈地舖
📍星期一至日公眾假期 10:30AM~10:30PM

蘿蔔,豬大腸,雞中翼,貢丸,魷魚,菜,公仔麵

咖哩魚蛋,辣豬紅,辣豬皮,滷水雞翼尖,蘿蔔,牛栢葉,豬大腸,雞中翼,菜,公仔麵

辣豬紅,辣豬皮,滷水雞翼尖,滷水蛋,蠔油冬菇,菜,公仔麵
2023-08-28
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
蘿蔔,豬大腸,雞中翼,貢丸,魷魚,菜,公仔麵
辣豬紅,辣豬皮,滷水雞翼尖,滷水蛋,蠔油冬菇,菜,公仔麵