2021-09-05 300 views
朋友話MX下午茶有車仔麵食,而且水準都吾錯,剛好星期六下午可以試試。去到鋪頭都幾多人點車仔麵,我一心黎要試當然睇下有咩麵揀,一般車麵見到既餸都有,而且喜愛牛既朋友有牛腩牛什等選擇。價錢就$35/3餸,$40就4餸,再加就$6或$8一款。下午茶餐包飲品一杯我既選擇:湯底:辣麵底:幼麵餸:我今次選擇4餸,瑞士雞翼、豬紅、酸齋同豬腸(雞翼同酸齋係推介餸)飲品:茶走評分:湯底:濃濃味道,好有車仔麵feel以快餐黎講就意料之外,加左分唯辣味就吾算好出幼麵:正常蛋麵餸:1)瑞士雞翼夠入味,睇個色都見到深深既瑞士汁顏色2)豬紅有質感,吾係淋pat pat咁,略嫌吾夠味3)豬腸:淋身又入味,又吾多肥膏4)酸齋:分開上。味道真係吾錯,夠酸味但吾搶喉,酸酸甜甜好醒胃,點下麵湯汁先食,味道更加豐富,可惜個酸齋個心就偏硬左啲。飲品:用黑白奶沖既奶茶,快餐店都可以叫茶走整體來說吾錯,可以再試其他餸如果有埋辣油就perfect 啦

我既選擇:
湯底:辣
麵底:幼麵
飲品:茶走

評分:
湯底:濃濃味道,好有車仔麵feel
以快餐黎講就意料之外,加左分
唯辣味就吾算好出
幼麵:正常蛋麵
餸:
1)瑞士雞翼夠入味,睇個色都見到深深既瑞士汁顏色
2)豬紅有質感,吾係淋pat pat咁,略嫌吾夠味
3)豬腸:淋身又入味,又吾多肥膏
4)酸齋:分開上。味道真係吾錯
飲品:用黑白奶沖既奶茶,快餐店都可以叫茶走

整體來說吾錯,可以再試其他餸
如果有埋辣油就perfect 啦

四餸麵