2021-10-17 105 views
順寧道同埋東沙島街車房林立,行吓行吓竟然見到有一間新開嘅台式飲品,當然要試一試💁🏻‍♀️👅奶蓋茉莉綠茶 奶蓋份量都唔少,飲奶蓋茶一定係打開個蓋直接用口飲一啖先,咁先試到真功夫,一飲就知龍與鳳💁🏻‍♀️飲落去奶蓋係偏甜嗰種,鍾意杰身重芝士味既朋友就未必啱喇。呢間奶蓋用鮮牛奶打,飲到底有啲沙粒既感覺。(本來我以為係奶粉打,但店主之後dm左話係芝士粒🧀‼️)不過不得不讚賞嘅係茶底非常重茉莉味,呢個有驚喜👍🏻茶舍直到10月31買飲品都有限時8折,大家可以去試吓,見呢間新開嘅小店係兩位年輕人經營,好有禮貌好客氣,期待你地慢慢成長🦁💪🏻‼️ps:出post後店主有親自dm我對佢地奶蓋既疑問,好親切好nice👏🏻

👅奶蓋茉莉綠茶

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$26 (Other)