2020-07-01 407 views
一入去餐廳環境佈置都幾靚,睇得出花過好多心思,唔記得影相有d可惜添。叫左兩個套餐,今日特別送兩個湯,餐牌原本都冇話有湯送。湯出奇地好飲,雖然唔係咩特別,但清清地用d瓜同紅蘿蔔等煲成,冇咩味精。1.泰式海南雞飯海南雞本身冇咩調味,都係幾輕口味,似乎係靠個甜酸醬汁。醬汁普普通通。雞肉倒是有點肉香。肉質一般,不夠嫩滑。油飯只有少少油香。龍眼冰:隨餐附飲品,龍眼冰須加$8。味道都幾甜,最正係有好多粒龍眼,倒非常合我口味。2.菠蘿炒飯:有雞肉及蠟腸粒,亦有紅蘿蔔、洋蔥、青豆粒。味道又係偏清淡,菠蘿粒甜而不酸都好食,但菠蘿粒較少。整體都係普普通通。隨餐可送凍檸茶。檸茶分開糖漿俾我自己落,值得一讚。味道則普通。整體味道偏淡,應該濃一d好食d 。份量整體也大份,夠晒飽肚。

1.泰式海南雞飯
泰式海南雞飯