2018-11-07
有時會驚lunch time 食得太飽,晏就飯氣攻心就大件事,今次就拉埋同事食番個輕營午餐🤤Snow Peak Eat 嘅主題係camping,所以餐廳嘅設計簡約,亦有露營枱櫈嘅座位🏕️上菜嘅速度好快,唔怕lunch time 趕時間☕️手沖咖啡 ☕️為左提神,手沖咖啡就係我地兩個嘅首選啦🤩咖啡唔係一味得個苦嘅!尼種咖啡豆嘅味道偏酸,我個人幾鐘意,相反同事就要落番多粒糖,所以好睇每個人自己受唔受到啦!🐣印度烤雞沙律 配芥末蛋黃醬🥗講到明係印度烤雞,所以用左好多香料,味道好濃郁,我地兩個話咁快就食晒個雞扒🙈。有一般沙律菜同三色椒係入面,而個蜜糖芥末醬係另一個重點!因為有埋原粒芥末,所以食落口感更加一流🤤🦐蘑菇鮮蝦Pizza 🍕當然淨係食沙律好難捱到放工,所以我地兩個女仔就再叫左個pizza share。除左蘑菇同蝦之外,有蕃茄醬同芝士做底。有時啲餐廳會加火箭菜係面,而尼度放嘅係芝麻葉,包埋黎食好香,又唔會有火箭菜個種草青同辣味,所以話咁快又俾我地兩個女仔食晒。 上菜速度好快,所以食完仲有時間係附近行個圈。而我地叫嘅份量都好岩女士們做lunch,下次試食埋個三文治啦🥙
☕️手沖咖啡 ☕️
為左提神,手沖咖啡就係我地兩個嘅首選啦🤩
🐣印度烤雞沙律 配芥末蛋黃醬🥗
🦐蘑菇鮮蝦Pizza 🍕