2022-07-17
感謝fans 繼續睇我的食評今日來到毗鄰荃灣西站的海之戀商埸,發現最少有2個出口連接商場。星期日1400呢個鐘數 都算幾多人下,商場有扶手梯、升降機,升降機感覺要等3-5分鐘,外面無顯示部lift 去到咩樓層餐廳在3樓,門口有個小雪櫃,我預先買左件蛋糕慶祝朋友生日。職員幾有禮貌的,話額外收切餅費$100,想預先放蛋糕的朋友,建議預先度下雪櫃size先餐廳的室內位有冷氣,室外位有遮蓋唔洗淋雨,外國人中意室外。(忘記影內在環境,乾淨的地板)我地2個人入座都2:30pm坐室內,已經坐滿80%人,有位唔洗等,係等職員帶位等左1-2分鐘,3-5個樓面都好忙。坐唔到卡位了,4座卡位只係坐左1對情侶或者2個女仔我叫左lunch menu P 北海檸檬黑豚豬柳太陽漢堡配薯條,薯條炸得好香 有茄汁。漢堡包的包係軟熟熱既,太陽蛋半生熟 合格咁啦。豬柳就一塊仔咁,佢夠熱切得開,但就好煙韌,唔知係咪黑豚豬的特色呢跟住的2塊蕃茄同蔬菜都係新鮮既。Lunch set 包湯叫左龍蝦湯,一小碗係熱既,但唔多覺有龍蝦味。包飲品叫左熱咖啡,落唒另上的奶 同落左黃糖後 都係覺得苦,咁呢個係我的個人口味啦。然後加點左1份3件
然後加點左1份3件炸雞翼,感覺似麥當勞細細隻的蜜糖雞翼,無大特別。
因為我地2個人,base on 主食加點食物 只當係1個人的餐,第2個人最小都要叫$18或以上 的食物或飲品,不足$18 都當$18計,叫左杯熱朱古力。朋友話淡淡地岩佢wo但我望落就唔算幾啡色lo
商場外面有個平台花園,可以坐陣吹下自然風
最後請看相片,可能要轉下角度來睇啦
龍蝦湯
北海檸檬黑豚豬柳太陽漢堡配薯條
Other Info. :
無其他位,坐正風口位好凍...洗手間在食店外面找吧。