2020-05-19
星期日冇野做,但又唔想出家去d人多嘅地方,所以揀左去佐敦近柯士甸嘅舊區覓食~呢區好多野食,基本上咩菜都有,仲要間間都出色,所以都成為左我嘅私家收藏好去處果日係附近食完野散步,經過見到有間外表好靚嘅cafe,所以入左去行下。點知見到d甜品好似好吸引,仲要標榜係全部都自家制,令到作為甜品達人嘅我都忍唔住要買返件蛋糕做甜品我落完單之後大約等左5分鐘先有得拎,本身都心諗點解要咁耐,到我打開個盒嘅時候就明白。原來係因為店員好甜心咁會係蛋糕墊底下貼返膠紙,令到舊蛋糕唔會係外賣盒入面郁黎郁去成件事真係好細心,值得加分!我買左一件輕量芝士蛋糕,盛惠$35,價錢黎講同平時d cafe差唔多,唔算太貴。至於味道方面,作為一件輕量嘅芝士蛋糕黎講,佢係好香濃嘅芝士味,但同時又唔會覺得好油或好甜,個人覺得啱啱好唯一可以改進係個餅底,我覺得食落比較濕同唔夠餅香。香滑輕盈。輕量芝士蛋糕知道cafe仲有lunch menu,希望下次有機會可以再試下~
成件事真係好細心,值得加分!
唯一可以改進係個餅底,我覺得食落比較濕同唔夠餅香。
輕量芝士蛋糕