2019-01-29 632 views
上兩年轉左灣仔返工,就開始食漁川。以前味道幾好,朋友介紹個墨魚餅,豪仔等等都好味。到上年八月左右唔知係咪換左人,定請過晒新樓面全部係姐姐做,就開始變,好hea同脾氣好差。我lunch通常好晏食,大約三點,入到去唔多人。諗住今次食多次個酸辣湯底,話中辣同叫埋野飲,姐姐唔理人咁,咩都唔應就行開左。過左陣另一個姐姐拎住碗魚餅米線比我,我話係墨魚餅呀,跟住唔理我再望下張單,係咁話唔一樣價錢唔係依碗魚餅唔同價,又走開左。到我有得食,佢話小辣,我話我叫中辣,佢話:啊 咁中辣啦 係架啦,但照樣放底就走左入廚房傾計即係原來係冇分大中小?但以前落單時有得揀,定而家轉左?然後碗米線一啲都唔辣諗住算啦唔緊要可能佢地本身忙。到我食完晒,野飲都未到,就問多次姐姐。姐姐「哦!」完我,比左杯清水我。。。。再問多次先話我以為你要水呀。。。跟住熱飲到,都知道拿拿聲飲走人算,上菜個姐姐就係咁係旁邊抹枱好似覺得我飲得慢催我埋單咁。總括今次唔係一個好經驗味道係ok但佢地做野態度就真係好求其。同埋個人覺得店內好腥,太大陣魚腥味。

總括今次唔係一個好經驗
2019-01-29