2021-08-15
其實我真係好鐘意去光襯小店, 因為係與眾不同, 可以領會到更多唔同既事情, 所以朋友就帶我去食D間係荃灣芙蓉街轉角位既Bench Cafe, 話包有驚喜咁喎D間小店係走文青路線, 有小清新既感覺入到去環境都唔錯, 可以見到店員整緊你份食物All day breakfast-$88一睇就感覺好手工, 雞胸肉因為慢煮的, 感覺嫩滑度都還可以, 健康度就爆分! 個蛋係傾向多蛋黃, 最近有研究食多D蛋黃其實冇問題, 咁真係又好味又放心, 加埋個手工包同雜莓, 好清新!拿坡里辣肉腸意粉-$78D汁可以完全掛在意粉上面, 令每條意粉都好味, 再加上辣肉腸既加持, 好好味!日式抹茶堤拉米蘇-$68抹茶味既堤拉米蘇真係唔係每一度都有, 必試啦, 淡淡既抹茶味配合堤拉米蘇, 真係冇得輸, 而且好夾, 估唔到D個組合咁正Affogato-$68雲尼拿雪糕加上杏仁碎片, 雖然好好味, 但相對普通, 但如果再淋上香濃既咖啡呢? 整體感覺已經昇華, 做出世上另一種味道, 令人回味無窮食左兩個主食+兩個甜品都係$300左右, 又唔洗加上, 價錢都幾合理總結荃灣D個轉角位, 食得出老闆係用愛做出食物的, 甚至我覺得
因為係與眾不同, 可以領會到更多唔同既事情,
話包有驚喜咁喎 D間小店係走文青路線, 有小清新既感覺
入到去環境都唔錯, 可以見到店員整緊你份食物
All day breakfast-$88
拿坡里辣肉腸意粉-$78 D汁可以完全掛在意粉上面, 令每條意粉都好味, 再加上辣肉腸既加持, 好好味!
日式抹茶堤拉米蘇-$68 抹茶味既堤拉米蘇真係唔係每一度都有, 必試啦, 淡淡既抹茶味配合堤拉米蘇, 真係冇得輸, 而且好夾, 估唔到D個組合咁正
Affogato-$68 雲尼拿雪糕加上杏仁碎片, 雖然好好味, 但相對普通, 但如果再淋上香濃既咖啡呢? 整體感覺已經昇華, 做出世上另一種味道, 令人回味無窮
食左兩個主食+兩個 甜品都係$300左右, 又唔洗加上, 價錢都幾合理
總結荃灣D個轉角位, 食得出老闆係用愛做出食物的, 甚至我覺得有D台灣小店既感覺, 我會再去食過的!