2024-09-25 404 views
ʟᴇᴛ’ꜱ ᴛᴀᴋᴇ ᴀ ʙʀᴇᴀᴋ‼️又要翻工又要溫書真係人都癲,一定要搵野安撫下自己小小嘅心靈🫂 第一次去ᴄᴀꜰᴇ唔係剩係嘆啡,而係食埋佢哋嘅叉燒飯㊙️ 咩話?到底係ᴄᴀꜰᴇ食叉燒飯又係咩感覺呢💢1️⃣ 西班牙黑毛豬叉燒飯🐷今輔真係無得輸🤘🏻 呢到嘅叉燒飯雖然唔平,但係質素完全可以媲美酒店嘅味道💯 黯然銷魂飯除咗靈魂叉燒之外,梗係唔少得一隻半熟嘅煎荷包蛋、加埋棵菜仔啦,額外仲有茄仔做點綴添🍅厚切嘅西班牙黑毛豬叉燒油脂分布好平均,食落口係半肥瘦加啲濃邊,靚靚嘅用料,果然係非同凡響😍2️⃣ ᴄᴀᴘᴘᴜᴄᴄɪɴᴏ☕️黎ᴄᴀꜰᴇ點可以唔嘆返杯啡😍 ʙᴀʀɪꜱᴛᴀ嘅拉花技巧超犀利,拉咗隻獨角獸出嚟,真係是日小幸運💗 第一次飲啡見到獨角獸太驚喜啦㊙️3️⃣ 伯爵茶戚風🍰ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ嘅香味好獨特,用嚟整戚風蛋糕簡直就係完美🥹 呢到嘅蛋糕大大件,再加埋奶蓋,食完真係好滿足✨
ʟᴇᴛ’ꜱ ᴛᴀᴋᴇ ᴀ ʙʀᴇᴀᴋ‼️

1️⃣ 西班牙黑毛豬叉燒飯🐷