2021-10-04 165 views
呢間充滿川菜風味嘅餐廳,一入到餐廳已經聞到麻辣嘅香味!🤣餐廳係中國傳統嘅裝修,環境闊落,坐得舒服☺️口水雞($58)🧡口水雞叫咗小辣,雞肉好嫩,重點係雞皮好爽脆,有彈性,連皮食嘅口感好豐富!😍口水雞又點可以唔講醬汁,味道好有四川嘅風味,好香亦都夠麻😆小辣對我哋來講剛剛好,所以呢碟係一啲好惹味嘅冷盤!💜糖醋里脊($98)呢碟應該係我嘅至愛😌里脊肉皮簿多肉,炸得好香,外層嘅糖醋汁令人好開胃,酸酸甜甜嘅比例拿捏得唔錯,推薦!💚麻辣豬頸肉($108)麻辣豬頸肉送飯簡直係一流!😎豬頸肉嘅油脂分布平均,肉質好鮮嫩,再加上佢個麻辣汁做得非常之香,配飯一齊食正!😋❤️紅糖糍粑($68)睇餐牌見到呢個甜品好吸引,忍唔住叫咗黎試吓😁六條糍粑嘅擺盤好靚,打卡一流🤣呢個甜品外脆內軟,鍾意食煙煙韌韌食物嘅我覺得好好味,因為個年糕好Q,有米香味,口感好好,加上點埋紅糖汁,搭配得好好味🥰

口水雞($58)

💜糖醋里脊($98)

💚麻辣豬頸肉($108)

❤️紅糖糍粑($68)