2021-02-22 746 views
由於喺農曆年初一睇到「牛摩」喺網上賣廣告宣傳話:「祇要係屬牛嘅牛仔牛女,喺年初一至年初七期間去他們每家分店惠顧都可以免費!」作為牛女嘅小妹一睇到,當然超級興奮啦!於是我就即刻打去其中一間分店查詢一下,店員話:「係呀!真係有呢個優惠呀!無論你有幾多個屬牛嘅人,祇要同佢一齊嚟嗰個朋友唔係屬牛,咁就可以喇!」咁即係等於買一送一嘅優惠!而且無得預訂位,要去現場攞票先可以!所以我們就揀咗喺農曆大年初六去青衣城分店食!一去到見到已有人客排隊等位,但比預期中少,所以等咗唔係好耐就可以入座!入座前,店員會喺門口叫屬牛嘅出示身分證,同埋問我們食邊款牛肉同湯底,佢話可以用到呢個優惠嘅有兩款牛肉,分別係美國精選牛肉同美國特級牛肉!我們就揀咗美國特級牛肉!至於湯底我們就揀咗昆布鰹魚清湯,因湯底嘅味道清甜,可以更加帶出所有食材嘅鮮味,唔會因為太過濃郁,而掩蓋晒食材原有嘅味道!首先嚟咗豬肉同鷄肉,賣相同質素同其他放題店差唔多,但牛肉就令我們有啲啲驚喜,因出嚟嘅份量都幾多幾大碟,而且切得都幾大件,所以食落口感好豐富,肉味相當香濃!至於自助區擺放嘅食物唔算係好新鮮,而且選擇唔太多,所以我們主要都係食牛肉!