2019-05-02
今日收工諗唔到食乜,經過見到呢間近排既網紅店:水門雞飯,就諗住試吓佢。.水門雙拼雞飯 $52貪心嘅主義者係一定會試雙拼🙈 因爲唔洗選擇困難😂 雙拼係有:水門雞,炸雞。三拼既話會多佐雞雜🤔 黎到其實感覺好普通,但雞既份量係比得正常既,而且食落都好嫩滑,重點係無骨😍 點埋佢個sauces就更加惹味👅 配埋個黃薑油飯都幾唔錯😆 但炸雞就略為普通,好似同平時普通炸雞排差不多🤔 個湯就可以唔洗飲😂.牛肉湯牛丸生牛肉湯金邊粉 $46依個反而黎到有驚喜,比我想像中足料,而且一嚟到就聞到好香嘅牛肉湯味😍 首先當然飲佐頭啖湯先,當然好有泰國先有既果種牛肉湯味,好鮮甜而且又唔會油膩😆 類似炸雲吞既物體(?)都幾香脆,生牛肉都薄切煮到啱啱好,唔會話好似有啲舖紅淋淋🤢雖然未到入口即溶但都煮得好嫩😍 個牛丸都好好味好彈牙😚 啲料索埋啲湯既味真係樣樣都好香牛味,所以個麵更加唔洗講,都係正😆 真心加佐唔少分👍🏻.泰式鴛鴦 $30因為未飲過就諗住試下,但點知就🤢 我地唔知點解覺得似朱古力味多啲😂 唔差既但唔係我expect咁 可能咖啡味唔夠重🤔 我見人地杯泰式奶茶好似好正😢.總結,環境唔算好好都有啲擠擁,但依個價錢可
水門雙拼雞飯 $52
牛肉湯牛丸生牛肉湯金邊粉 $46
泰式鴛鴦 $30
總結,環境唔算好好都有啲擠擁,但依個價錢可以食到都幾正宗既泰菜,我覺得都算係咁🤔 簡直係窮人恩物可以encore😆 佢仲有啲小菜可以嗌,感覺都唔錯,而且價錢又唔貴🙈 同埋個粉真係好有驚喜,真心推介👍🏻 等我下次試下個冬蔭公先😆