睇到OpenRice聚椒呢間新開小店好評唔錯,去大角咀試吓,食完發現有驚喜! 🤩 食材新鮮、老闆用心燒、價錢又化算✨-鮮甜花甲粉 $58湯頭係個精華:非常清甜,食得出係天然、落足花甲去煲出來既味道. 仲有金針菇、娃娃菜,同豆卜做配料,花甲都唔少!-厚切牛舌 $25有驚喜!相當入味、厚切又厚稔,相當正🤩 因為個人比較怕辣,所以全部嗌咗唔辣,淨係牛舌嗌咗小辣,結果其實小辣係唔辣,反而更惹味呢~ 如果同我一樣怕辣既,可以嗌小辣試試!🤲🏻-爆蒜肥蠔(2隻)$48係真係肥蠔,個名無改錯🤣 超新鮮,簡單咁燒、再加蔥蒜,就已經好好味🤩-爆蒜鮑魚(2隻)$48好新鮮又嫩滑,又一驚喜之作!意猶未盡,想再encore,推介✨-魷魚鬚 $20中段有咬口、鬚尾燒到脆卜卜😋-蒜蓉原條茄子🍆 $32超大條,夠2個人share食. 落足蒜蓉、鋪滿成個碟,每啖茄子都鋪滿蒜蓉,十分滋味😙-焦糖燒菠蘿🍍 $24燒到甜絲絲既靚菠蘿😋 可以encore! 用嚟做甜品收尾非常好✨總結:食完一啲都唔口渴,睇嚟係無落味精、真材實料咁燒,表示I like! 👍🏻 再加上食材新鮮,令到而家打緊呢篇食評既我,已經好想再去食🤣🤩

-鮮甜花甲粉 $58

-厚切牛舌 $25

-爆蒜肥蠔(2隻)$48

-爆蒜鮑魚(2隻)$48

-魷魚鬚 $20
中段有咬口、鬚尾燒到脆卜卜😋

-蒜蓉原條茄子🍆 $32

-焦糖燒菠蘿🍍 $24

蒜蓉原條茄子
爆蒜肥蠔
爆蒜鮑魚
焦糖燒菠蘿
$125 (Dinner)
蒜蓉原條茄子
爆蒜肥蠔