2022-07-15
經過月前walk in full house,今日終於食到備長啦!果然係一間值得等待嘅居酒屋,食物質素係我食過咁多間數一數二、服務態度和善,加上坐係bar枱位見住師傅燒,絕對有下一次來訪🤤🤤🤤先講食物-燒厚和牛舌芯作為牛舌關注組嘅成員,牛舌一向都係我係居酒屋必叫之一,絕對推介大家一定要試🙃厚爽彈性且軟嫩多汁、燒得剛剛好而表面有焦脆,搞到我encore多次-燒白鱔又一誠意之作,師傳功架燒到有三層,表面脆口中間煙煙unun到鱔肉juicy多汁😚-牛肋骨過往食牛肋骨都好怕凍咗會有一層油,但哩到一啲問題都無,仲要好惹味串燒汁同牛肋骨combination好夾🤟🏿-燒明太子雞翼一向唔太鍾意雞翼嘅我都要讚一讚,燒得好脆口有少許燶邊將串燒香提昇。明太子多到令到隻雞翼脹卜卜,少許辣再講服務-職員好nice、主動幫手fill酒換冰,最後仲主動比袋拎走未飲曬嘅酒🤌🏿
先講食物
再講服務
厚燒牛舌芯
燒白鱔
燒明太子雞翼
串燒 - 牛舌芯、雞肉棒、牛肋骨
炒雜菜