2017-08-12 154 views
我地d無飯主婦,每曰一到中午,就好頭痛,帶住對囝女都唔知食乜野好,由其係暑假期間,日日中午都為搵食而大傷腦筋。近排我地就多左個好地點,向沙田嘅禾輋商場入裏,有間扮高檔,其實係燒味茶餐廳鋪頭,佢哋啲午餐,好食又大份,一大兩小叫兩個午餐,就已經好夠食!午餐仲係以客飯形式,有飯有湯有飲品跟喎!我地今日叫左個梅菜蒸鯇魚,我哋同個落單姐姐講,想要魚腩位,佢笑住話冇問題,味道亦有番咁上下!鋪喺上面嘅梅菜都好多!天口熱我地就多叫了一個分蹄切鷄飯,$45份,鋪喺飯上面嘅餸新份量唔少,雞肉鮮嫩,唔「鞋」囗!今餐我地食左$96,一百元有找,合乎經濟原則,讚!
是曰午餐
梅菜蒸鯇魚