2023-07-01 593 views
#搞串個pantry香港人🇭🇰一年四季不分畫夜😎都可以打邊爐🍲,#打邊爐 就係有種魔力,令你沉迷,望住啲嘢食碌下碌下、滾下滾下,真係好正😝!!今次去到一間有好多分店嘅牛肉火鍋專門店,感受下打邊爐嘅魔力🧙🏻‍♂️🪄!我哋就嚟位於#尖沙咀 嘅分店,呢度主要係將牛肉🐄分成好多唔同部位,即係同潮仙牛肉火鍋一樣,會有吊龍伴、五花趾呢啲部位。而每間分店啲裝修風格☘️都會有少少唔同。今次我哋嗌咗一個二人套餐($288)💰,包括牛肉清湯底,牛肉嘅部分就有:🔴匙柄、🔵牛駝峰、🟢五花趾、🟡橫隔肌,蔬菜就有:🟠娃娃菜、🟣金菇、⚫️蜂巢豆腐、⚪️芋絲,另外仲有🟤炸魚皮、⭕️烏冬,仲包兩支嘢飲,我哋就叫咗菊花桂圓露🍸、玫瑰洛神茶🌹。同埋,額外叫多一碟胸口膀($48)。每碟牛嘅數量大約有10塊,成個二人餐好飽🥳。而二人所預設牛嘅部位嘅口感都各有不同,五花趾就有筋,食落口比較脆身🫦。牛駝峰同橫隔肌就有少少油脂感🥩,但係肉質就比較粗糙。匙柄望落就無乜油脂,但食落牛味重,而且相當嫩🤤。而我哋額外叫嘅胸口膀,係用嚟整隱藏食法🤩🤩!!⛔️⛔️呢個絕密食法⛔️⛔️就係每次夾一塊胸口膀,再加一塊其他部位嘅牛肉(建議一啲多油花嘅牛)一齊烚,之後再
#搞串個pantry

⛔️⛔️呢個絕密食法⛔️⛔️
就係每次夾一塊胸口膀,再加一塊其他部位嘅牛肉(建議一啲多油花嘅牛)一齊烚,之後再一齊食,勁好食😋!!!胸口膀爽脆油脂嘅口感,再加上軟腍嘅牛肉,無得輸!!

而舖頭提供嘅醬料🧂,除咗有普通嘅豉油,仲有特製嘅牛油醬油,味道偏甜,但激重牛脂味,非常適合用嚟點牛肉🤩!!呢間連鎖牛肉火鍋,應承我,大家一定一定要去試😤!!
2023-03-15
Type of Meal