2018-07-11 418 views
今日同2個朋友去開官塘個邊, 人頭湧湧, 唔知食乜好, 行到去鱷魚恤中心見到有好多間酒樓, 朋友又想食中菜,我地揀咗間叫迦拿名薈試下啦~ 點知有驚喜~~~~~~~~~平日7點去到都爆爆地, 好彩我地人少, 去到即有位, 坐落環境好闊落, 坐得都幾舒服~睇下餐牌, 真係花多眼亂, 幾多小菜套餐優惠唔知食邊個好, 但有位朋友話飽飽地~ 咁我地就清清地叫咗幾個小菜食,無叫到佢D套餐.....我地叫咗拔絲咕嚕肉, 乾扁四季豆, 水煮牛肉, 同帶子上湯浸聖瓜, 拔絲咕嚕肉---外脆內乾, 拔絲情況明顯, 甜酸平衡~ 好好味~乾扁四季豆---四季豆扁得乾身惹味, 餸飯一流之作~水著牛肉--- 做得非常傳統川味, 好香花椒味~ 辣度啱啱好~ 牛肉嫩, 芽菜爽, 口感層次多~ 好好味~帶子上湯浸聖瓜---帶子係新鮮有裙邊既靚貨, 肉甜爽口, 上湯非常濃郁, 聖瓜完美去青, 出色之作
我地揀咗間叫迦拿名薈試下啦~ 點知有驚喜~~~~~~~~~
無叫到佢D套餐.....
乾扁四季豆---四季豆扁得乾身惹味, 餸飯一流之作~
2018-07-05