2018-09-15
今期流行珍奶,幾乎人人都排隊買嚟飲。而銅鑼灣幸福堂既珍奶,更已經傳到街知巷聞。人人都會飲黑糖珍奶,唔通我只可以飲黑糖珍奶咩。我嗌左抹茶珍奶。幸福堂仲幫佢改左個好靚既名,叫抹抹暗戀,咁... 普通話諧音咪即係默默暗戀 😂 如果有人對另一個人有意思,咁咪可以買杯嚟暗示,表達心意囉,哈哈,好浪漫呀。我就唔係要向邊個傳情達意,只係暗戀杯珍奶抹茶,買嚟自己飲啫 😂 排得好長龍,但十零分鐘已經到,仲即刻比到我,超快手。珍珠顏色瑩光粉紅,顏色好sharp, 好搶眼。上配一層白奶,再加一層抹茶綠,係好典型嘅日式顏色組合,好靚 😍 拎上手上凍下熱 😂 證明珍珠啱啱煮好。飲既時候搖均,飲落珍珠軟腍而煙靭,無特別嘅口味,甜甜地,同抹茶奶好夾。抹茶味特別香,但份量唔多,同珍珠比例唔均稱,好快就飲晒,但淨晒D珍珠 😝望落幾大杯,但飲完唔夠喉,係咪因爲太好飲?! 😂 Anyways, 值得一飲。