2015-05-12
對上一次黎甘味應該已經係幾年前.. 唔係因為唔好味, 而係每次黎到新城市廣場都有太多美食選擇!每間餐廳都想試~~ 今晚我同朋友黎到新城市時已經係晚上9點, 但竟然間間餐廳都仲有好多人等位我地係一田呢邊拎左幾間餐廳既飛, 睇下邊間最快有位就入邊間~甘味既輪侯數目都好大, 但可能好多人都係拎完飛就走左(或者好多人係用新城市個apps拎電子飛) 所以叫號都叫得好快! 大約20分鐘後就可以入座~以前每次黎都會揀蕃茄湯底既烏冬~ 今次就試下普通清湯底~炙燒豬頸肉讚岐手打烏冬 $54望落去湯底都好有色, 試下飲淨湯, 有烏冬汁既味~可惜一夾埋烏冬一齊食, 就淨係食到烏冬既粉味.. 烏冬汁完全無滲到入烏冬所以食起上黎會覺得有D淡而無味豬頸肉有少少太硬, 不過配埋醬汁味道都可以接受~照燒雞扒讚岐手打烏冬 $54雞扒燒得好香, 不過有少少燒過左火, 令到雞扒變得太乾身同有好熱氣既感覺鹽燒雞翼 $34望落賣相都唔錯 可惜一食已經覺得唔值$34/4隻雞翼既鹽味食得出係燒好後先加上去, 食完塊皮後既雞肉可以話係無咩味..雞肉唔滑, 亦都燒得唔夠香..令到好鐘意食雞翼既我都覺得唔吸引..黑椒炸雞軟骨 $34算係
炙燒豬頸肉讚岐手打烏冬 $54
望落去湯底都好有色, 試下飲淨湯, 有烏冬汁既味~
所以食起上黎會覺得有D淡而無味
豬頸肉有少少太硬, 不過配埋醬汁味道都可以接受~
望落賣相都唔錯 可惜一食已經覺得唔值$34/4隻
雞肉唔滑, 亦都燒得唔夠香..
令到好鐘意食雞翼既我都覺得唔吸引..
算係成餐入面最正常既一道~ 不過多數餐廳既雞軟骨都配埋檸檬片減淡油膩感, 點解呢度無?
另外雞軟骨炸得唔夠脆, 感覺似係炸完放左好耐...
Other Info. :
睇得出好多員工都係新人..但問題係在於資深既員工會係客人面前呼喝D新人, 令人對成間餐廳都無乜信心..