2009-07-12 20 views
平日早茶 ------------- 鱆魚肉餅餅, 鳳爪排骨飯 ($5.8 @) --餸ok, 但飯好硬 鮮竹牛肉球 ($7.8)--朋友仔一咬落口就話"苦架", 真係帶少少苦澀, 想取消此款點心, 但店員鍥而不捨再攞過第二碟出來, 朋友仔都話一樣帶苦味, 但店員話: "我地好難取消單, 因經理食過話無問題". 結果換過同價的 柴魚花生粥 柴魚花生粥--柴魚切得好碎, 不過算足料, 成碗粥都好香 潮洲蒸粉果 ($7.8)--皮薄, 餡料豐富, 可惜沙葛係稔的, 一d都唔爽 香煎蘿蔔糕 ($8.8)--做法比較求其, 蘿蔔只是切成幾條粗條, 並沒有將蘿蔔絲均勻混和於糕內, 只是把幾條粗條加入糕內便算 菇粒雞包仔 ($8.8)--個包好實, 蒸得未夠時間 (以上價錢再加一, 茶錢 $6 @)已打消了再來飲早茶的念頭
平日早茶 -------------

鱆魚肉餅餅, 鳳爪排骨飯 ($5.8 @)
--餸ok, 但飯好硬

鮮竹牛肉球 ($7.8)

柴魚花生粥
--柴魚切得好碎, 不過算足料, 成碗粥都好香

潮洲蒸粉果 ($7.8)
--皮薄, 餡料豐富, 可惜沙葛係稔的, 一d都唔爽

香煎蘿蔔糕 ($8.8)

菇粒雞包仔 ($8.8)
--個包好實, 蒸得未夠時間

(以上價錢再加一, 茶錢 $6 @)

已打消了再來飲早茶的念頭
飯好硬, 嚼得頗辛苦
帶苦澀味的牛肉球, 即使換過第二碟都係苦的
好香的柴魚花生粥
潮洲粉果: 沙葛一d都唔爽
煎蘿蔔糕: 糕還糕, 條還條
菇粒雞包仔: 個包又實又硬, 蒸唔夠時間