2024-05-27
喺屋企開party就緊係要叫到會啦!咁啱俾我上網搵到 @foodstation, 超過80款食物選擇,有中西日泰國菜,前菜、湯、鑊氣小炒、冷盤、小食、炸物、甜品、粉麵飯類,仲要準時送到屋企樓下,食物全部都用保溫袋包住,好保溫,仲有餐具附送!我地就揀左個6-8人餐(任選8盤)每款嘅擺盤都好精緻,賣相好吸引!🍲老闆鮑魚瑤柱荷葉飯(約2磅裝)好足料,一打開好有荷葉飯香,不僅口味醇厚,而且營養價值極高。🥘龍蝦忌廉汁鮮蝦帶子露筍長通粉(約2磅裝)龍蝦忌廉汁好滑順,鮮蝦肉質軟嫩,帶子更是肥美濃郁,而露筍的加入不僅為這道菜增添了清新的口感。最後,用長通粉作為主要載體,既能吸收各種食材的精華,又能為用餐者帶來飽足感。🥔芝士汁鮮蝦魷魚圈帶子青口焗薯蓉(約2磅裝)芝士味濃,而薯蓉好嫰密,入口軟綿綿。🍗水牛城香烤芝麻雞排(12隻)雞排肉質鮮嫩多汁,表層烤制得恰到好處,香脆可口。這道雞排還帶有一股濃濃的水牛城風味🫔紐西蘭脆炸鮮奶巻(16件)炸得金黃香脆,大人小朋友都好鍾意食!🥓香港仔避風塘炒風沙骨(12支骨)風沙骨表面焦香酥脆,內裡又保持了嫩滑多汁嘅口感。🥠鰻魚芝士蟹棒玉子燒(9件)鰻魚肥美多汁,鮮香四溢。與
我地就揀左個6-8人餐(任選8盤)
每款嘅擺盤都好精緻,賣相好吸引!
🍲老闆鮑魚瑤柱荷葉飯(約2磅裝)
🥘龍蝦忌廉汁鮮蝦帶子露筍長通粉(約2磅裝)
🥔芝士汁鮮蝦魷魚圈帶子青口焗薯蓉(約2磅裝)
芝士味濃,而薯蓉好嫰密,入口軟綿綿。
🍗水牛城香烤芝麻雞排(12隻)
🫔紐西蘭脆炸鮮奶巻(16件)
炸得金黃香脆,大人小朋友都好鍾意食!
🥓香港仔避風塘炒風沙骨(12支骨)
風沙骨表面焦香酥脆,內裡又保持了嫩滑多汁嘅口感。
🥠鰻魚芝士蟹棒玉子燒(9件)
鰻魚肥美多汁,鮮香四溢。與鰻魚搭配的芝士和蟹棒豐富了整道菜嘅口感層次。
🍮爆珠芒果布甸心心杯(16杯)
心心杯好精緻,粒粒爆珠脆卜卜,配上香滑布甸一齊食,好有口感!