2018-07-09 1064 views
相信好多人都食過萬發,佢有三間分店,我都一一去過!其實間間都差不多,不過福華街呢間應該係最大既一間!今日係與一班朋友慶祝本人牛一,我地一行13人,餐廳安排我地去另一邊廂,新裝修,感覺好像還未 ready, 有油漆味道再加上廁所一筒筒泥甘!不過亦因為坐另一邊廂,感覺又有點 privacy!由於人數眾多,落單姐姐提議我們要加大碟餸既份量,價錢雙倍!原本我反對,情願揀多幾款,但姐姐話如果吾加大,有D菜不能平分,所以就叫佢揸主意!意想不到既係,全部11碟餸,十分鐘內上哂枱,連位都不夠,好明顯係煮好再返熱!啫啫通菜真係吾係間間都做到,我愛重口味,覺得這個很淡口!魷魚鬚都很脆口萬發薯仔牛柳粒一向出名,薯仔很入味,連我不愛吃薯仔都停不了口!勝瓜都算多蒜!除了薯仔牛柳粒,呢個鱔都必定要推介,非常入味!呢碟豆腐好誇張,成座山甘,脆口但略淡,埋單時發現,佢地將豆腐x 3份,我當然反對,老闆話事實比左3倍,我話我地一直只講雙倍,最後老闆不情願下,都減返比我地!

啫啫通菜真係吾係間間都做到,我愛重口味,覺得這個很淡口!
魷魚鬚都很脆口
勝瓜都算多蒜!
除了薯仔牛柳粒,呢個鱔都必定要推介,非常入味!
Other Info. : 由於餸菜十分鐘內到齊,所以不到一小時就吃完,感覺有點掃興!
2018-07-04
$200 (Dinner)
Celebration
Birthday