🐱🐶阿爺燒鵝(西灣河).「邊個話我傻?我請佢食燒鵝」相信呢句咁充滿童年回憶既金句你唔會未聽過㗎~.而今日🐱🐶我哋真係俾人話傻、臨開學先學人去走堂發夢👿既然係咁,我哋決定帶大家嚟到西灣河食「阿爺燒鵝」,塞住佢哋把口🤚.🐱🐶我哋直接好豪氣咁Order咗四人餐$288,包括有:🥢燒味拼盤(叉燒/油雞/燒鵝/乳豬+$20)- 呢個餐可以揀4款燒味,既然出名係燒鵝當然唔少得喇!🦆燒鵝皮燒得香脆、有令人又愛又恨既煙燻味,鵝味濃郁而且一啲都唔騷🤤🐷乳豬皮脆卜卜,肉身一啲都唔肥,而且無咩骨,好好味😋🐔油雞中規中矩,叉燒瘦身得滯,扣咗少少分😶.🥢蠔油菜心-菜心好清甜,煮得好淋,加埋蠔油蒜粒配搭,無得彈👍🏻.🥢黃金炒滑蛋- 呢期好似咩都加鹹蛋黃就係皇道😎用鹹蛋黃炒滑蛋,一入口嗰下好有驚喜,不過略嫌滑蛋火候Over咗少少,如果蛋可以再滑溜啲就完美啦😍.🥢鵝油撈麵+$5-食得燒鵝緊係唔好嘥咗啲鵝油喇,額外加多$5/碗就可以食到用燒鵝油撈既粗麵🤤,味道未算好濃,但會令你好快扒完一碗麵☺️😛.四人餐包埋4碗湯/飲品+4碗白飯/加💰錢轉鵝油撈麵,份量充足,價錢經濟實惠,4個人食每人只需$80,難怪吸引到外國人都冒名而
🐱🐶阿爺燒鵝(西灣河)
🐱🐶我哋直接好豪氣咁Order咗四人餐$288,包括有:
🐷乳豬皮脆卜卜,肉身一啲都唔肥,而且無咩骨,好好味😋
🐔油雞中規中矩,叉燒瘦身得滯,扣咗少少分😶
四人餐包埋4碗湯/飲品+4碗白飯/加💰錢轉鵝油撈麵,份量充足,價錢經濟實惠,4個人食每人只需$80,難怪吸引到外國人都冒名而來喇😵阿爺認真唔惹小🙊
總結
評分:8.3/10