2K
2008-12-12 26 views
可想而知有幾唔麻唔辣!食完魚粥折返彌敦道, 路過呢檔麻辣小食店, 口痕買了 6 隻麻辣鹵水鴨舌 ($12) 止口痕.見阿姐0係 display 櫃度求其摷 6 隻鴨舌俾我, 再求其將佢0地放入一煲麻辣湯內, 係咁易浸一浸, 再求其放入紙袋內, 心已涼了一大截... 食落果然唔麻唔香又唔辣, 同一般唔入味鹵水無分別, 仲話自己係麻辣「王」, hak -_-" 唯一好處, 應該係 d 鴨舌叫做幾嫩吧. 睇其他食評都係講麻辣魚蛋, 酸辣粉, 泡椒食物之類, 唔通係我叫錯0野? 但佢又明明話自己賣麻辣食物0架喎, 呢包所謂「麻辣鹵水鴨舌」, 都係俾喊面最貼切.6 隻唔麻又唔辣0既0野賣 $12, 都幾搶錢. 唉, 早知留返去紅磡食川北涼粉啦!
可想而知有幾唔麻唔辣!

咁樣叫自己做麻辣「王」, hak!