2017-08-20 196 views
喺 openrice 揾到大角嘴呢間舖頭有湯飲, 於是尋日中午搭車過去湯品小棧, 舖頭比較細間同啲位有少少迫,我叫咗午市套餐揀蟲草花湯,台灣鹽水麵, 羅漢果雪梨茶, 蕃茄濃湯豬軟骨, 飄香滷豆乾, 玫瑰露雞翼,時菜, 後加甜酸齋, 蟲草花湯勁多料, 而且個湯好清甜, 店員教我倒個湯落麵度一齊食,真係好味。其實啲餸我覺得ok無太大surprise, 對於懶得煮飯和煲湯既我,呢度係一個唔錯嘅選擇, 由於天氣太熱我要搭巴士過嚟比較嘥車錢, anyways, 今日星期日, 心思思又要嚟,試下行40分鐘過去真係熱到想死, 今日去到已經有兩枱客, 我叫咗松茸湯, 台灣鹽水麵, 凍杞子菊花黑糖茶, 紅棗黑蒜香菇雞腿, 秘製滷排骨, 清湯蘿蔔, 時菜, 後加玫瑰露雞翼和凍玫瑰檸檬茶。 呢間鋪頭嘅強項係湯,野食係為左填飽個肚你哋明啦... 飲品偏向清淡感覺好健康。 除咗大角咀上環好似有分店,有時想飲港式湯但係又唔想煲,就會幫襯呢類舖頭。

2017-08-20
Type of Meal