2024-09-03
連獲8屆米芝蓮推介嘅手工意粉,今晚終於食到啦😍平日夜晚六點幾上到去都已經坐近八成滿😲所以真係一定一定要訂位‼️因為係open kitchen嘅關係😆廚師炒意粉嘅香氣飄哂出嚟😌真係叫人食指大動,愈坐愈餓🤤🤤樣樣意粉都好吸引🤩最後我哋叫咗個set dinner🍝再加一個today special嘅意粉😙Set dinner ($448)🦪Starter:Hokkaido Saallep前菜係小蕃茄伴鮮甜嘅北海道帶子,再用日本嘅貝貝南瓜圍住檸檬草醬汁,酸酸地好開胃😋🍝Handmade pasta:Handmade Pappardelle with Lamb Ragú係羊肉版嘅肉醬意粉😆用咗特闊麵,比平時食到嘅闊麵更闊,可以掛到更多肉醬🤤羊肉雖然係肉粒,但肉味香濃又唔騷👍🏻加埋芝士同Rosemary,又香又滋味😋🍧Dessert :Yogurt Mousse Snow Mountain好精緻嘅甜品😍用Yogurt mousse做成嘅細緻嘅雪山,淋上玫瑰荔枝醬再灑上覆盆子粉🍒冰凍又輕盈嘅雪山加埋甜甜酸酸嘅配料,好清新,一啲都唔膩😋🍝Half Boston Lobster with Linguine
Set dinner ($448)
好靚🤩係用意粉砌成嘅龍蝦🦞龍蝦肉已經拆咗出嚟😙只煮到7成熟,所以好鮮嫩爽口🤤醬汁用蝦膏煮成後再加咗紅蝦粉,鮮上加鮮👍🏻
Virgin Mojito