2019-11-03 661 views
呢個餐廳已經成為我喺銅鑼灣嘅飯堂之一,雖然我曾經講過唔係太鍾意連鎖餐廳,但係呢一間就係絕對係例外啦,原因好簡單,食日式餐廳一定就係想用最平嘅價錢食到最新鮮最乾淨魚生。連鎖餐廳最大嘅好處就係去貨快,所以基本上啲海產,係佢嗰度都唔會遲放超過兩日,呢樣野係小型餐廳係好難做到嘅。而我鍾意一間餐廳嘅另一個原因,係因為基本上大部分類型嘅日本菜式,佢都做得到好好味,例如天婦羅丶串燒丶拉麵都做得好好⋯午市有套餐價格比較優惠大概係$100- $200有一個餐啦餐前嘅沙律北海丼,呢個係我最鍾意最鍾意嘅魚生刺身飯,佢有大大粒嘅魚子,三大片嘅海膽,碎蟹肉,三文魚刺身,帶子刺身。我次次黎都基本上一定要叫一個勁新鮮勁好食。朋友就叫咗個Business Set,有一個特別嘅湯,呢個湯係用茶壺上菜而且好足料,入邊有一隻大蝦丶蜆丶魚肉同埋其他海產,所以煲出嚟嘅湯真係好鮮甜,店主仲會比多舊青檸,加左丿青檸汁令到個鮮味更加突出丶立體。過不失仲另外會有壽司,拉麵,串燒雞翼等等⋯好抵食好抵食⋯

午市有套餐價格比較優惠大概係$100- $200有一個餐啦

餐前嘅沙律

過不失仲另外會有壽司,拉麵,串燒雞翼等等⋯好抵食好抵食⋯
2019-10-30
$200 (Lunch)