同同事 夜晚 放工之後 黎到呢一間馬來西亞菜餐廳,睇個餐牌好多選擇,喺餐牌上都有 mark 住 某幾個 菜式 係招牌,我哋就跟住招牌菜去揀野食。 我要左個海南雞飯,同事叫咗個蘭花椰漿蝦飯,我哋叫咗個咖喱魚頭、馬拉盞炒通菜,沙嗲雞串燒。同事 係馬來西亞人,對個蘭花椰漿蝦飯,不停大讚!佢平時唔係好食嘢,但成個飯清哂! (隻碟好有特色😍) 個海南雞飯 好好食!雞好滑!飯個口感味道都好好! 非常欣賞! 有個湯跟埋,個湯好好飲,唔會重味精, 飲到口乾。咖喱魚頭唔會太辣,魚頭好滑,個菜式入面都有秋葵同茄子! 味道非常好! 咖喱味道好惹味! 馬拉盞通菜都好好食! 我哋都有加個小食 沙嗲雞 串燒, 雞肉好滑好有口感!沙嗲味都好香! 呢度既餐份量好夠,係中環來講,價錢非常抵!

蘭花椰漿飯配參岩蝦

海南雞飯

咖喱魚頭

馬拉盞通菜都好好食!
馬拉一陣

沙嗲串燒雞串

呢度既餐份量好夠,係中環來講,價錢非常抵!
2019-03-18
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$160 (Dinner)
蘭花椰漿飯配參岩蝦
海南雞飯