2024-09-30 505 views
海洋公園萬豪酒店的餐廳🍴出哂名性價比高🧡之前我食過另一間午餐,今次就食Prohibition❤️‍🔥今日係同老公嘅週年紀念~就選址呢度食晚餐💓Menu入面的main course好多選擇!搞到我哋花多眼亂🥹我們選了以下幾款📌主菜📌🐠原條深海龍脷18安士 配 檸檬牛油汁🐠📍外觀上,擺盤非常精緻,龍脷魚色澤金黃色,表面略帶微焦,煎得剛剛好。檸檬牛油汁係魚身上,即時增添了視覺上的吸引力!📍 檸檬牛油汁簡直係這道菜的靈魂。酸酸的檸檬味與香濃的牛油完美結合,既不搶魚的鮮味,又能提升整體的味道層次。牛油的濃郁與檸檬的清爽形成了完美的平衡,令人忍不住一口接一口!🐷西班牙伊比利亞黑毛豬鞍架16安士 配 焦糖燴蘋果🐷》老公選了這款《📍豬鞍架的肉質細嫩多汁,外皮煎得很酥脆。內裡卻保持著柔軟和多汁的口感,每口都充滿了豐富的肉香。而焦糖燴蘋果的口感柔軟,入口即化!還帶有淡淡的甜味和焦糖的香氣,與豬鞍的風味形成完美的搭配😛而焦糖燴蘋果的甜味和酸度恰好中和了豬的油膩,提升了整體的味道層次❤️‍🔥❤️‍🔥享受完主菜後,甜品🍮時間嚟啦💓📌D24榴槤奶
海洋公園萬豪酒店的餐廳🍴出哂名性價比高🧡

今日係同老公嘅週年紀念~就選址呢度食晚餐💓
我們選了以下幾款📌
主菜📌
🐠原條深海龍脷18安士 配 檸檬牛油汁🐠

📍 檸檬牛油汁簡直係這道菜的靈魂。
享受完主菜後,甜品🍮時間嚟啦💓
📌D24榴槤奶
2024-09-24