2024-09-24 4156 views
老婆拍拖👫十周年記念,揀咗米芝蓮3星Robuchon,一開始有signature既面包🥖籃,軟包真係好食😋,配埋有JR既牛油,令我諗起日本🇯🇵JR,之後就上amuse Bouche,係海膽餅乾🍪,真係皓日本🇯🇵,頭盤揀咗油甘魚刺身薄片配橘子醬汁及法國🇫🇷辣椒🌶️粉,少少🤏酸,另一個頭盤傳統法式鴨肝批配蘇玳甜酒果凍,配兩塊多士,個鴨肝批好濃味,配多士皓食,反而我冇點啫喱同埋有薑。之後上法國🇫🇷青豆濃湯🍲配雞湯及香脆蒜片,之前對青豆湯有恐懼😱,但呢個青豆湯皓皓飲😋用長條嗰種青豆砌粒,皓有口感,主菜緬因龍蝦🦞意大利🇮🇹面及龍蝦🦞泡沬(+$150),龍蝦🦞皓滑,意粉🍝al Dante ,仲有額外汁可落,另一個主菜味噌烤鱈魚柳配馬拉巴黑胡椒汁,鱈雪柳皓滑,配埋signature薯蓉,皓滑,甜品🍮就上十週年紀念生日🎂牌配西西里香橙🍊慕絲配香濃朱古力🍫同香橙🍊雪芭,侍應幫我地用單鏡反光機影相📸,呢個橙甜品🍮唔酸,橙同朱古力🍫皓夾,諗起Club,餐飲叫咗cappuccino同latte,cappuccino 有朱古力🍫粉「Hapoy Anniversary 」皓有心思🥰,仲有熱焦糖自己攞自製焦糖latte/cappuccino ,petit four有藍莓🫐棉花糖、檸檬🍋撻同橙macaroon, macaroon夠甜啱我,個朱古力🍫JR牌成粒鼻屎咁大米雕咁,臨尾送返合照俾我地,完美嘅結局
西西里香橙🍊慕絲配香濃朱古力🍫及香橙🍊雪芭
Cappuccino
Petit  four
焦糖
2024-09-23
$1000 (Lunch)
西西里香橙🍊慕絲配香濃朱古力🍫及香橙🍊雪芭
  • Petite  four
  • 餐前小食
  • 薯蓉
  • Petite four
  • Maine lobster spaghetti with coral emulsion
  • Black cod with Malabar black pepper sauce
  • Petit four
  • Dessert