2024-11-06 417 views
E for egg係位於大圍嘅人氣cafe, 以雞蛋作主題🥚主打滑蛋盒子吐司🍳🍞三年前到訪要排隊,估唔到最近再訪假日下午茶時間依舊人氣不減,都要排一陣先有位😮Double芝士豬柳盒子吐司 $55賣相睇落吸引,配菜同之前有少少分別,之前係蕃薯條,宜家有芝士年糕同沙律菜麵包烘到脆身帶牛油香,餡料同醬汁都夠,滑蛋炒得夠滑,配埋豬柳,味道當然好夾,蜜糖芥末醬可以減少油膩感,但係唔太feel到芝士🤔整體ok算好味,但唔會話超及驚喜金莎軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司$108呢個吐司係餐廳招牌之一,原隻軟殼蟹令到視覺效果夠晒吸引,賣相好靚,睇落都覺得好澎湃,啱晒打卡👀🦀軟殼蟹炸到脆身,加埋滑蛋及三文魚籽,口感豐富,入面仲有海鮮沙律,加埋金莎鹹蛋黃醬及蜜糖芥末醬滋味十足,整體口味平衡得不錯👍🏼竹炭黑芝麻鮮奶 $45🖤面頭奶蓋味道偏甜,黑芝麻味不算太突出招牌奶蓋咖啡 $48☕️賣相幾可愛,面頭有用呢個整成嘅小雞蛋,中層係酒啡,最底係鮮奶,味道帶酒味,整體唔算甜總結個人覺得cafe性價比都ok,比好多cafe定價合理,食物質素都唔差的,不過服務同排隊入位安排可再改善,最近週末到訪明明已經有空位,但服務員搞左

Double芝士豬柳盒子吐司 $55

金莎軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司$108
軟殼蟹炸到脆身,加埋滑蛋及三文魚籽,口感豐富,

竹炭黑芝麻鮮奶 $45🖤
面頭奶蓋味道偏甜,黑芝麻味不算太突出

招牌奶蓋咖啡 $48☕️

總結個人覺得cafe性價比都ok,比好多cafe定價合理,食物質素都唔差的,不過服務同排隊入位安排可再改善,最近週末到訪明明已經有空位,但服務員搞左好耐先安排我地入坐🧐當日得一個服務員,收錢送餐又要走上走落,個人覺得人手不太夠,因此服務都唔算好好