2017-04-27 134 views
最期待的weekend到了,又係四出搵野食既時間。 今天約了友人去銅記,當然找個新地方食野啦,經一翻討論,我們選擇了西餐大排檔。這裡的裝橫好舒適,坐位與坐位之間位置也夠濶,由於沒吃什麼早餐,所以我倆各order 了一個午市套餐。先來過Salad ,source不多,主要係食蔬菜的鮮味。甘荀蟹肉湯,飲落啖啖都係甘荀蓉及蟹肉,相信廚師擔心有些客人會怕蟹的鯹味,所以飲到薑汁的味道,好细心呀。馳名西班牙橡果級別黑毛豬,經侍應解釋位置就等同梅頭,大家都知梅頭豬扒是最好味的,而且廚師把黑毛豬燒得好香配上燒汁, 7成熟剛剛好,連其他配菜都是燒的,非常爽口及惹味, 另用了紫蕃薯做薯蓉,而且有煨蕃薯的香味,整體來說用個字來形容,最適合不過。精選什扒𥚃面包括黑毛豬肋條,吃落比橡果黑毛豬爽口,肥廋適中,德國腸啖啖肉,自家制漢堡扒,肉質鬆化,燒春雞脾嫰滑配上網燒黃椒,茄子再加上紫薯蓉,絕對推介比愛吃肉的人。最後我們還加了個甜品,芒果布丁,真係好多芒果肉呀。整體來講,食物質素真的不錯,下次可以同亞媽來試下。
最期待的weekend到了,又係四出搵野食既時間。

先來過Salad ,source不多,主要係食蔬菜的鮮味。
粟米腿田園沙律
甘荀蟹肉湯
字來形容,最適合不過。
馳名西班牙橡果級別黑毛豬
精選什扒(燒雞, 漢堡扒, 黑毛豬, 腸仔)
最後我們還加了個甜品,芒果布丁,真係好多芒果肉呀。
芒果布丁
整體來講,食物質素真的不錯,下次可以同亞媽來試下。
2017-03-25
Type of Meal
Lunch
馳名西班牙橡果級別黑毛豬
精選什扒(燒雞, 漢堡扒, 黑毛豬, 腸仔)
  • 精選什扒(燒雞