2025-01-11 0 views
表妹從新加坡回來探親,今日為佢洗塵,揀咗出名嘅大排檔——坐撚記。依家上咗樓,裝修得好橘子,地方大咗,等嘅時間都短咗。 今日8個人點咗8個菜:1)風沙蝦球,餐廳用咗雪藏蝦,蝦身仲好細隻。味道雖然不錯,但係缺乏口感。2) 豉汁蒸鱔係今日最出色嘅菜,條魚肉質好結實。3)招牌原隻炸豬手味道好好,肥瘦均勻,保留到肉汁,但係豬皮炸得有點過,太硬太脆,沒有酥脆嘅感覺。4)蜜汁薯仔牛柳粒好好味,牛柳很香,又夠淋。5)蒜蓉西蘭花,味道和軟硬度都適中。6)落菠蘿咕嚕肉就不過不失。7)沙爹肥牛粉絲煲個汁一pat pat,賣相好差,味道一般般8)星洲炒米有鑊氣,但係辣咗少少。總括嚟講,呢度又飲又食,人均消費百二蚊。不過下次要保守啲,叫曬佢啲招牌菜就算。
2) 豉汁蒸鱔係今日最出色嘅菜,條魚肉質好結實。
4)蜜汁薯仔牛柳粒好好味,牛柳很香,又夠淋。
5)蒜蓉西蘭花,味道和軟硬度都適中。
6)落菠蘿咕嚕肉就不過不失。
8)星洲炒米有鑊氣,但係辣咗少少。