2025-02-03
新年最啱食中菜喇,今次就嚟咗ICC 101樓新開張嘅《閩粵軒》飲茶🫖🥰 呢度有靚靚高空景色,仲有超精緻嘅食物,超適合一家人嚟食🥳👑 龍蝦燕窩金魚餃呢隻龍蝦燕窩餃有金魚形狀,又靚又好意頭,我哋每人都叫咗一隻😋 裏面有餡料中超多添🥳👑 佛跳牆湯餃呢隻佛跳牆湯餃更誇張!超級大隻,餡料高質,而且湯汁香濃滋補,過年必食🥳🐮 生煎和牛包和牛包都係呢度嘅特色之一!佢半黑半白,香脆又多肉😋🧁 鮮蝦蟹籽燒賣🥟 松露羊肚菌餃🐠 星斑石榴粉果🐷 欖角蒸伊比利亞豬排骨🫔 鱈魚窩夫春卷🌮 蜂巢芋角🍤 黃金蝦多士🌯 鮮蝦玉帶腸粉🥯 閩南五香 拼炸菜粿🍄 野菌湯鮮竹卷🍘 香煎大頭菜鯪魚餅🍰 欖仁沖繩黑糖馬拉糕我哋仲叫咗好多點心,點心外貌夠晒精緻,份量又多,仲可以按人頭自己逐件叫,好貼心💕👑 甜品最後我哋仲每人叫咗個甜品,芋蓉燉鮮奶、荔枝石榴露、楊枝甘露,三款都好好味🤤!閩粵軒 @minyuexuanhk 📍尖沙咀柯士甸道西1號環球貿易廣場101樓C號舖
👑 龍蝦燕窩金魚餃
👑 佛跳牆湯餃
🐮 生煎和牛包
和牛包都係呢度嘅特色之一!佢半黑半白,香脆又多肉😋
🧁 鮮蝦蟹籽燒賣
🥟 松露羊肚菌餃