2021-10-06 31 views
銅鑼灣呢一間位於黃金廣場嘅餐廳,成間餐廳都好有日本嘅感覺,成間餐廳比較暗,好適合一大班朋友喺度食串燒飲酒傾偈。東洋卷一碟切開咗做三份,呢一疊菜式就算唔食得,影相都一流,但當然啦佢都好好食,入面有牛油果、蟹子、鰻魚同沙律醬,以佢嘅外皮食落去有啲似pancake,完全係一啖可以滿足晒我嘅慾望。厚燒玉子呢款我相信都係餐廳嘅招牌菜 食落去玉子燒好滑身,蛋味都幾重,食得出廚師都好用心咁烹調菜式蟹肉石燒飯呢個石燒飯一上枱嘅時候蟹味好香,入面除咗好多蟹肉之外,亦都有好多蟹膏,一定要不斷咁去攪拌,如果唔係個飯就會好濕Apricot Ginger呢杯飲品真係好值得試吓,喺出面啲餐廳都飲唔到呢一杯飲品嘅味道!

東洋卷

厚燒玉子