2024-08-10
中午到機場送完朋友機,睇吓附近有咩食,就搵到呢間喺機場附近嘅餐廳。喺機場搭一個站到博覽館站,出閘之後一直沿着室內天橋直行就到,都好方便又唔難搵👍🏻餐廳喺麗豪航天城酒店3樓,環境舒適好休閒,一入到去左邊見到泳池就喺餐廳旁邊,右手邊仲見到廚房可以睇住廚師們煮嘢食👍🏻員工都好友善,會介紹下lunch menu有咩食。呢度嘅lunch係semi buffet, 仲啱啱有promotion, 頭10位客人嘅main course 係免費嘅👍🏻我哋點完餐走去攞小食,唔好睇條buffet line 好短,攞下攞下都攞左好多嘢食,啲食物好新鮮。午餐仲有個湯。我欣賞佢個蛋餅,入邊係有少少薯仔片,有啲咬口👍🏻我哋main course 都係嗌咗牛扒,食落好juice, 味道啱啱好,啲汁唔會太鹹,塊牛扒好厚👍🏻總括來說,性價比十分高,以酒店餐廳嘅價錢絕對超值。員工好友善,大廚會出嚟同客人打招呼。另外建議慢慢食,因為呢個lunch真係好多嘢食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻