2020-11-17
柴灣角街喺荃灣傳統嘅工業區,完全想像唔到呢度會有一間咁特別嘅Cafe!朋友飲過呢到既咖啡話好好飲,今日就入嚟望住個海景試試佢!-❣️香草薯條🍟薯條新鮮熱辣,面頭撒有香草碎,亦都食得出有落鹽調味,配合佢自家製嘅千島蛋黃醬甜甜酸酸咁,茄汁都唔使落!🤪好好食!連佢隔離嘅沙律菜都係好新鮮,完全唔苦唔澀!-❣️果仁碎朱古力布朗尼好精緻既brownies,店家好細心咁將brownies分成咗《一口size》,每一舊嘅面頭都鋪滿着焗杏仁,趣卜卜既口感連埋中間軟身香濃既朱古力brownie簡直一絕!不過佢配襯左個朱古力雪糕就甜咗少少🤏但整體都係一道非常好食嘅甜品!-❣️熱榛子鮮奶咖啡☕️(右)朋友大推呢杯咖啡!一飲之後發現佢嘅奶非常柔滑,syrup嘅份量唔會太多而蓋過咖啡香,奶泡打得細密輕實,配合靚靚拉花,非常好👍-❣️熱情果菠蘿梳打🍸(左)見到明顯既分層,成個感覺都好熱帶!飲落去有啲似fruit punch🤪不過係靚仔版!-環境方面非常寧靜,望住個海可以靜靜地欣賞成個晚餐!侍應嘅服務亦都好好,有禮貌又快手!呢間小店非常推介俾大家🤟🏼
❣️香草薯條🍟
❣️果仁碎朱古力布朗尼
❣️熱榛子鮮奶咖啡☕️(右)
朋友大推呢杯咖啡!
❣️熱情果菠蘿梳打🍸(左)
環境方面非常寧靜,望住個海可以靜靜地欣賞成個晚餐!
侍應嘅服務亦都好好,有禮貌又快手!
呢間小店非常推介俾大家🤟🏼