2022-05-14
今日同肥仔因為唔想同人迫,趕係母親節前出荃灣搵野食,雖然未到母親節,但係難得放寬夜晚有堂食,都好多人排隊😂😂香辣豬肉生菜包$88食落微辣,豬肉炒得唔會太乾,用生菜包住嚟食,口感幾好。作為開胃菜唔錯😋金邊粉$98本身想食經典檳城炒粿條,但店員表示粿條售罄所以我地轉左炒金邊粉,不過金邊粉都唔錯兩隻大蝦🍤令賣相幾吸引,炒得幾有鑊氣,味道唔會太濃黃咖哩海鮮多士盒$168大大磚多士掘空左中間,倒入海鮮咖哩,其中有青口、蝦、魷魚等等,黃咖哩味道惹味,可以配晒成個多士嚟食泰式鐵板蠔餅$108初初以為會連埋塊鐵板一齊上枱🤣不過唔緊要啦味道先係最重要🤓食落少少脆口,質感唔錯,配埋辣醬味道更出求戀期珍珠綠奶茶$28肥妹仔見杯野個名幾得意就叫嚟試吓,唔會太甜,拎嚟打卡都唔錯🙈餐廳佈置裝飾唔錯,用港產電影做題材,幾有本土特式,食物上菜速度又快,質素又唔錯,適合一家大細嚟食👨👩👧👦或嚟拍拖食飯👫🏻都好架
香辣豬肉生菜包$88
金邊粉$98