同事介紹公司附近有間日式居酒屋,收工同佢去happy hour 下。我地坐左係吧檯位置,舖頭環境好舒服。店員好nice, 介紹我地飲佢地特調既cocktail 同埋cocktail 襯返食物既配搭。呢度既cocktail 好日式,會用sake 既樽,方便開心share 。🍶芥末x青蘋果x菠蘿Cocktail 呢款芥末cocktail 無想像中好辣,反而清新既感覺,配搭食炸物/串燒仲可以解膩,值得一試🍶Vodka x baileys x kalhua x 咖啡 cocktail 呢款cocktail 除左有baileys咖啡甜酒,仲有新鮮expresso,令到成個cocktail 既咖啡味都香濃,之後配搭冷麵/甜品都好夾我地叫左幾款岩佐酒既小吃,脆卜卜獅子狗炸得好香脆又惹味。叉燒和牛串夠特別,用叉燒醬醃和牛,好有港式風味😂至於免治雞肉串,愛蛋之人必食,配上滑溜既蛋黃一流。仲有味醂魚乾,都係佐酒必備😋🥢 黑胡麻醬手撕雞配蕎麥麵主食方面,我地叫左蕎麥麵,最近天氣又熱又焗,岩哂食涼陣陣既冷麵。估唔到黑胡麻醬有驚喜,原來係用日本黑芝麻整,唔似中式嘅黑芝麻咁濃味,反而有淡淡既芝麻清香味☺️🥜自家製花

🍶芥末x青蘋果x菠蘿Cocktail

脆卜卜獅子狗
叉燒和牛串
免治雞肉串
味醂魚乾

🥢 黑胡麻醬手撕雞配蕎麥麵
黑胡麻醬手撕雞配蕎麥麵

🥜自家製花生酥
最後甜品係舖頭自家製既花生酥,入口鬆化,好香既花生味,臨走都忍唔住要買返盒返去俾媽媽試下