2008-07-22
9.7.2008 (四)由於時間o既關係,約到今日先食到哩餐生日飯(講緊係5月中生日),不過有咩所謂丫,最緊要大家有心jei~!6點半去到,因為6點半前先可以book到位~唔該晒細孖呀!呀~好耐無見我老公啦~~~仍然都係咁似張耀揚呀!!!好,講番食左乜先....1.雞絲粉皮 $55 -- 普通,我覺得麻醬不夠惹味。2.一口小籠包(八隻) $34 -- 好食好食~~~預期中的水準!3.鍋貼(四隻) $28 -- 諗下係咩味先...應該都係無乜特別個隻。4.紅油抄手(十粒) $36 -- 雖然對我黎講係辣...但係都好味到忍唔住一隻接一隻咁食,heehee...5.酸辣湯拉麵 $35 -- 無食到,不過聽佢地講好似唔太夠辣(唔記得係咪有得揀辣gei程度)6.傻佬炒飯 $68 -- 哩個係我話叫gei,點知最後自己都無食到,因為實在太飽啦....7.香酥鴨半隻(跟鴨仔餅六件) $120 -- 我食左一舊,又唔覺得有咩咁好食,但佢地話好正喎...可能炸到咁脆,對於我黎講變左係"硬" (咁人地箍緊牙架嘛 >.<)總括黎講成餐係幾正,最重要係價錢十分實惠,食左咁多野,每人都係一舊水
6點半去到,因為6點半前先可以book到位~唔該晒細孖呀!
呀~好耐無見我老公啦~~~仍然都係咁似張耀揚呀!!!
好,講番食左乜先....
1.雞絲粉皮 $55 -- 普通,我覺得麻醬不夠惹味。
總括黎講成餐係幾正,最重要係價錢十分實惠,食左咁多野,每人都係一舊水多d(當然今餐我唔洗俾錢啦hahaha) 我地仲要坐左晌度幾粒鐘吹水,都無侍應催過我地埋單或者俾面色我地睇,very good! 不過係d桌子椅子的形狀比較奇特,坐得較為騎呢,都可算係一種特色黎gei。
金滿庭網址: