2018-10-21
補祝閨密的birthday dinner,原來想試 Maze Grill。但電話一唔冇人聽,諗起朋友推介過呢間餐廳,又近閨密住的地方就豪一次試試。一早知道很多規矩,不可早到不可遲到,要清碟。Inbox問完完期,問要俾幾多訂金,收番店主再發的FAQ 連結。前前後後睇左3次d亦不便利,性格比很低。先黎麵飽跟手上沙律濃到似汁的湯main course 南極魚期待的威靈頓牛柳威靈頓牛柳一共有4層:酥皮,菇醉,火腿同牛柳。侍應千叮萬囑不要只吃牛柳,有客食剩其餘部份,有如剩底個bra。整塊牛柳應反轉面碟切。牛柳熟度剛好,很嫩有味。但火腿焗完偏咸,菇味道很搶。一次過食的話,會搶走主角 :牛柳的味道。那一刻我明白,為何有客人食剩那個bra。醬汁是味道偏甜的蛋黃醬,個人覺得跟濃味偏咸的牛柳不夾。反而伴碟的莓汁,可以中和一下油膩味,但份量太少。伴碟還有焗蒜頭同不太新鮮的火箭菜(菜葉是帶點黃,份量亦很少,沙律油偏多)。甜品是Mica Tramisu,味道OK。侍應亦細心提點,小心chok到朱古力粉。見到Facebook page內店主常有跟客人吹水影相。當晚佢都有同熟客吹水,我地呢d生客就0交流,其實我都冇
先黎麵飽
main course 南極魚
南極魚配龍蝦汁
期待的威靈頓牛柳
威靈頓牛柳
見到Facebook page內店主常有跟客人吹水影相。當晚佢都有同熟客吹水,我地呢d生客就0交流,其實我都冇咩所謂,因為只此一次。
總括:用料頗足,食物味道ok,地方偏遠,環境一般,收費不便宜,性價比低。
9百幾蚊一位,可以有更好的選擇!