2018-05-10 191 views
真係好鍾意大角咀呢個地方,因為朋友住喺呢度所以成日都會走過來呢邊食野。呢個地方真係好特別,有好多小店,又唔會旺區咁貴價, 好評嘅食店都會隱藏於大角咀內。財記而家打通左間鋪頭.地方大好多, 舒服好多。仲有可以間幾間房添。坐下來,老闆為我介紹湯底,推介女仔就應該黎一個滋補魚翅花膠雞湯。 味道唔算好濃 因為肯定沒有味精。有半隻雞,一大碟排翅和花膠, 一滾起我就急不及待飲未左一啖先,味道未出, 要稍微滾多好幾分鐘時間D味就已經濃郁出黎喇。呢個係住家湯味道,應該所有女人都鍾意啦。財記應該最出名係海鮮,因為全部都有活海鮮,仲有例牌份量, 好似兩個人閨蜜咁就啱曬。打邊爐 必食, 本地手切肥牛,切比較厚有口感。仲有分大 小 兩個size, 我地只係叫左細碟 都食唔曬。脆鯇魚腩,重緊要厚切! 啖啖肉魚味好重, 好味。珊瑚蚝 好新鮮, 爽口, 咬入口會彈下彈下咁。仲有食左嚮玲, 皇帝菜啦。個湯底同料有咁多花膠翅同左半隻雞,我地各自飲左四碗湯, 其實未打邊爐就已經飽左一半喇, 滿足!呢度係屬於會有老闆係你隔離同你吹下水, 講天講下地, 小店可愛之處, 要繼續支持。

脆鯇魚腩,重緊要厚切! 啖啖肉魚味好重, 好味。
珊瑚蚝 好新鮮, 爽口, 咬入口會彈下彈下咁。

仲有食左嚮玲, 皇帝菜啦。

• 本地手切肥牛