早幾日係荃灣搵野食,發現最近係享和間開左間新麵鋪,叫做幸福麵館。依家有開業優惠,惠顧滿$80送肉燥油菜一碟(價值$22)佢地係用電話掃QR code落單😎餐廳都整潔乾淨,座位都好乾淨❤️今次媽咪就叫八寶心滿意足同埋一杯凍奶茶,唔想食八寶仲有其他自選麵線比你揀😘佢地仲有自家制辣椒醬🫶🏻八寶心滿意足 $58依個八寶岩哂選擇困難症既朋友,可以一次過食到八個餸,包括有招牌牛丸、牛腩、咖哩魷魚、長洲大魚蛋、豬皮、豬紅、蘿蔔及時菜。牛丸好彈牙,牛腩好厚肉同炆得好淋。而咖啡魷魚爽脆可口,略帶辛辣🤤長洲大魚蛋就唔算話有驚喜😎豬皮都好大塊同有口感🫶🏻蘿蔔都大大舊好清甜,而時菜就係菜心❤️我本身揀左油麵底,都正常味道😚但因為媽咪想試埋其他餸,咁就加左滷水豬大腸、瑞士雞翼、澳洲牛筋丸及城寨墨魚丸。滷水豬大腸($12)都好多舊,口感好彈牙,肥而不膩😚瑞士雞翼($12)都幾大隻,雞皮軟滑,雞肉鮮嫩多汁,同埋好多肉澳洲牛筋丸($14)店員大推!牛肉味好濃郁,同埋口感好爽口彈牙,好多汁,而且唔係細粒🤤城寨墨魚丸($14)口感彈牙,好有咀嚼感😚凍奶茶平時茶記好少可以有走冰,但依家可以走冰選項真係非常岩我依啲人😂店員都非常
依家有開業優惠,惠顧滿$80送肉燥油菜一碟(價值$22)

今次媽咪就叫八寶心滿意足同埋一杯凍奶茶,
唔想食八寶仲有其他自選麵線比你揀😘
佢地仲有自家制辣椒醬🫶🏻

八寶心滿意足 $58
蘿蔔都大大舊好清甜,而時菜就係菜心❤️
我本身揀左油麵底,都正常味道😚

滷水豬大腸($12)
都好多舊,口感好彈牙,肥而不膩😚

瑞士雞翼($12)
都幾大隻,雞皮軟滑,雞肉鮮嫩多汁,同埋好多肉

澳洲牛筋丸($14)

城寨墨魚丸($14)
口感彈牙,好有咀嚼感😚

凍奶茶

店員都非常有禮貌,服務態度真係好好,仲會主動問你食唔食辣,令人置身於家中🥰成個過程好舒服😝

幸福麵館 (荃灣)
📍荃灣享成街10號香城大廈地下6號舖