2016-04-21
世貿中心餐廳的確多,水準亦都唔差!今次黎試呢間好似開業不夠一年既居酒屋,見到已經有幾家分店包括沙田同大角嘴!早前見到這客蔥吞拿魚腩薄脆已經覺得頗吸引!所以小食選擇必定揀佢! 打開Menu見到食物選擇好豐富,樣樣都好想食!刺身壽司選擇亦不少,但講到抵食,雜錦刺身$298一定係首選!裡面有半條魷魚海膽卷,淨叫都$60-80一條!所以個人覺得拼盤好划算! 每款刺身都好新鮮,決定無失望!壽司價錢大部份2件都要$6x, 最後決定食價錢相若,賣相極佳既卷物!呢款黑松露蝦帶子卷$78好多人都叫!黑松露份量適中沒有蓋過蝦既鮮美爽甜! 另一款牛油果軟殼蟹卷$78亦不相百仲,當然只要蟹炸得脆身,夾上去無散開,牛油果軟熟,其實不少居酒屋都可以做到,而這裡亦同樣無難度! 品賞完一輪生食,當然要試試這裡選擇好多既串燒!我欣賞這裡有幾種價錢品種的牛,要靚可以揀鹿兒島牛,或其他和牛,但價錢當然會貴一點!第一次來決定揀選返較大眾化既鹽燒牛俐$58/串、白鱔$58/串和雞翼$32/串! 雞翼同白鱔都燒得恰到好處,好Juicy同美味!唯獨牛舌較韌!整晚叫了好多食物,樣樣都有水準!唯一不滿反而是服務員,
每款刺身都好新鮮,決定無失望!
整晚叫了好多食物,樣樣都有水準!唯一不滿反而是服務員,不停查問食完未,要幫忙收碟,但整晚都只是7成滿,唔明白店員為何無事搵事做,其實頗影響客人用餐。希望佢地加以注意!