2020-11-21 137 views
北角匯依個商場開左一段時間,終於有機會去行下順便食lunch。商場唔算好大,所以餐廳其實都唔多。假日黎到都要等一陣先入到餐廳,見佢menu都頗多選擇,有啲選擇困難症。不過我最後都係諗住試下佢啲拉麵,於是就叫左個午市自選拉麵套餐($69),有8款拉麵可以揀,但好多都要再額外加幾蚊,係得兩款唔洗,我揀左個招牌牛油拉麵(唔洗加錢),個湯底係味增豬骨湯。另外個套餐會包埋一款小食,好多選擇而且亦都可以揀迷你飯。我試左個平時比較少機會見到嘅吉列流心蛋豬肉餅。拉麵黎到嘅時候真係有塊牛油喺到,感覺好邪惡。不過食落又唔會話好heavy嘅,味道算係正正常常咁,但唔會話令我印象特別深刻。不過啲拉麵分量真係頗多下,好大碗,食到最後超飽。至於個小食真心覺得唔錯,流心蛋啲蛋漿流哂出黎令人食慾大開,而且覺得佢同豬肉餅都好match,勁好味。屋企人另外叫左炸雞塊+燒牛肉丼($72),依個set望落都好吸引,而且雞同牛嘅分量都唔少,可以一次過滿足兩個願望,再加埋其他配菜,簡直就係抵食,屋企人都話食完都勁飽。不過唯一有樣野無咁好嘅係佢啲雞塊嘅炸粉同平時食開嗰啲唔係好同,我係覺得個texture有啲怪(可能平時食開唐揚炸雞
屋企人另外叫左炸雞塊+燒牛肉丼($72),依個set望落都好吸引,而且雞同牛嘅分量都唔少,可以一次過滿足兩個願望,再加埋其他配菜,簡直就係抵食,屋企人都話食完都勁飽。不過唯一有樣野無咁好嘅係佢啲雞塊嘅炸粉同平時食開嗰啲唔係好同,我係覺得個texture有啲怪(可能平時食開唐揚炸雞/吉列),有種越食越口乾嘅感覺,再加上一食落就feel到有陣油益味....下次應該唔會再叫炸雞

2020-11-07