首先而家茶餐廳能夠做到2間鋪位,應該需要一定實力。門口見到,佢選擇真心多,一般茶餐食品齊,仲要有燒味,潮式麵,單拼,雙拼去到紫菜四寶麵都有,要唸到食乜都需要時間同決斷力。本來想試佢潮式粉麵,但.....見到蕃茄湯,我最鍾意嘅湯粉,一定要試下佢嘅水準。每次見餐廳有蕃茄湯底,都好自然會叫黎試試佢質量如何。今次呢個雖然比羅宋湯淡左少少,但我都飲晒成碗,唔係味精湯得黎,有真蕃茄味。多士一般,奄列都好一般。沙律都係值得一試,唔係薯仔沙律係舊式茶記嘅生果青瓜紅蘿蔔沙律,食到懷舊風同回憶。魚柳都炸得算juicy唔乾,可以一試。奶茶對一間茶記最重要,佢無令我失望,係開頭少左D奶,叫左加奶後回復正常。價錢合理,路過肚餓又唸唔到食乜,可以考慮。

本來想試佢潮式粉麵,但.....

多士一般,奄列都好一般。

魚柳都炸得算juicy唔乾,可以一試。

價錢合理,路過肚餓又唸唔到食乜,可以考慮。